Referenties - Software

D-Alarm

D-Alarm

DAlarm1.png

Met D-Alarm voegt u aan een gsm met het Android besturingssysteem een prachtige digitale klok met alarmen toe. De toepassing speelt uw favoriet nummer of afspeellijst af tijdens een alarm en met de ingebouwde pratende klok imponeert u zelfs uw meest technofobe vrienden.

Een volledige lijst van alle mogelijkheden vindt u op deze pagina.

http://www.d-solutions.be/d-alarm

Klimaatrally

Klimaatrally

Klimaatrally_Groep.png
Klimaatrally_SmsVerkeer.png
Klimaatrally_Presentatie.png

Igemo biedt alle verenigingen uit  Berlaar, Lier, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Willebroek en Sint-Amands de mogelijkheid om een winstgevend stadsspel te organiseren. Het doel van dit spel is het parcours te ontcijferen, binnen de tijd af te leggen en daarbij zoveel mogelijk punten te verzamelen door verschillende missies uit te voeren. Elk team dient het codewoord en bijhorende antwoord van elke missie per SMS te verzenden naar de organisatie, om zodoende extra tijd en punten te verdienen.

D-Solutions ontwikkelde voor Igemo de nodige software voor het ontvangen en automatisch verwerken en beantwoorden van de verstuurde SMS-berichten. Dit programma omvat onder andere:

  • Het beheer van de georganiseerde evenementen.
  • Het beheer van de teams en teamleden.
  • Het beheer van de missies.
  • Het beheer van de organisatieleden.
  • Rangschikking van de teams op basis van tijd en score.

Bijkomend werd een programma ontwikkeld voor de presentatie van de resterende tijd en de score van de teams.

http://www.igemo.be/igemo/verenigingenevenementenkoffer.html

Production Unit Management (C&A)

Production Unit Management (C&A)

NoFoto.gif

De leveranciers van C&A Buying moeten elke zes maand al hun productie-eenheden meedelen aan C&A. Vroeger gebeurde dit per fax en werden de gegevens manueel verwerkt. De doelstelling van deze toepassing is leveranciers de mogelijkheid te bieden om zelf hun eigen productie-eenheden te beheren via het internet.

De productie-eenheden van de leveranciers worden regelmatig gecontroleerd door inspecteurs van C&A. De rapporten van deze controles worden eveneens beheerd via deze toepassing.

Sommige productie-eenheden worden gebruikt door verschillende leveranciers van C&A, maar niet elke leveranciers refereert naar dezelfde productie-eenheid met dezelfde naam. Hierdoor is het moeilijk om dezelfde productie-eenheid bij verschillende leveranciers te identificeren.
Aangezien een productie-eenheid niet moet worden gecontroleerd voor elke leverancier apart, was het belangrijk dat de identieficatie van dezelfde productie-eenheid bij verschillende leveranciers zo snel en zo eenvoudig mogelijk kon gebeuren.

Deze ontwikkeling gebeurde in opdracht van Business Software Group.

Wagenpark (Baeten-Van Es)

Wagenpark (Baeten-Van Es)

BVE_Wagenpark.png

De Wagenpark toepassing is een eenvoudige databank waarin de gegevens van de voertuigen waarover Baeten-Van Es beschikt worden bijgehouden.

Per voertuig worden ook de gegevens van elk onderhoud (datum, kilometerstand, kost, factuur, ...) en de digitale versie van document zoals boorddocumenten en schouwingsbewijs bewaard.

MessageBoard (Baeten-Van Es)

MessageBoard (Baeten-Van Es)

BVE_MessageBoard_DB.png
BVE_MessageBoard.png

De MessageBoard toepassing is het digitale aanplakbord van Baeten-Van Es geworden. Het oorspronkelijke doel was om boodschappen aan de werknemers te tonen op een scherm. Later is de weergave van de planning (zie Dagplanning databank) hier aan toegevoegd.

De boodschappen en de begeleidende iconen worden beheerd in de Lotus Notes databank. Het is dus mogelijk dat meedere personen de boodschappen beheren.

Het weergeven van de boodschappen (en de planning) gebeurt door een apart Java programma dat gebruik maakt van de gegevens in de Lotus Notes databank. Dit programma kan op elke computer worden geinstalleerd waar ook een Lotus Notes client op werd geinstalleerd. In dit geval werd het geinstalleerd op een computer waarvan het tweede scherm - dat zich in een andere ruimte bevindt - wordt gebruikt voor de weergave van de boodschappen. Hierdoor blijft deze computer beschikbaar voor normaal gebruik.

Pagina's